Web na míru aneb proč není řešení šablonové řešení

27.7. 2020

Web na míru aneb proč není řešení šablonové řešení

V našem oboru se neustále setkáváme s názory, že šablonové řešení je vlastně dobré a navíc ušetří nám - klientům hromadu peněz. Skutečně tomu tak je? Nebývá totiž zvykem, že nejlepší věci jsou „zadarmo“.

A zase ty peníze

Hlavním důvodem, proč lidé sahají po šablonách, jsou jednoznačně počáteční investice. Už tady se ale můžeme pozastavit nad slůvkem počáteční. WordPress i jiné šablonové řešení je levné, je rychlé a ze začátku splní alespoň velkou část vašich požadavků na nový web. Postupem času však budete potřebovat sem něco přidat, tady něco odebrat, někdy budete chtít i něco přepsat nebo doplnit, ale zjednodušeně řečeno - na tento standard zapomeňte.

Šablona je povětšinou daná a jen těžko měnitelná. Stále jde však o kód, do kterého lze sáhnout. Tento zásah už ale něco stojí. Řešením bývá přikoupený balíček nebo externí programátor.

Šablona je postavena tak, aby splnila vše důležité a na oko se tvářila jako dokonalý web. Opak je ale pravdou. Nedostatky přijdou časem samotným používáním webu.

Web na míru se vám vrátí

U webu na míru tohle platí přesně obráceně. Web je budován tak, aby již v počátku splnil všechny vaše požadavky. Hledí se na firemní identitu i značku a zároveň se nechávají otevřené dveře možným budoucím zásahům.

Web na míru nabízí v podstatě neomezené možnosti. Nové funkce, originální a nezaměnitelný design. Svět IT jde neustále dopředu a přináší nové poznatky, aplikace, vylepšuje se vyhledávání a filtrace. Učíme roboty, jak nám nabízet relevantní reklamy, cílíme přímo na klienty, využíváme klíčových slov,..

Web na míru žádné mantinely nemá. Jde tím směrem, jakým si přejete ubírat vy. 

Zajímavosti Programování Marketing