Případová studie: Moderní a nápadité Jihočeské divadlo

9.10. 2020

Velký projekt velkého divadla

Jihočeské divadlo. Samo o sobě obrovská výzva. Pro nás budějcké patrioty a milovníky kultury obzvlášť. Staré nemoderní stránky potřebovaly výrazně osvěžit a zároveň si kladou za cíl oslovit a přivést daleko více diváků do hlediště. Webová prezentace divadla musela být dle zadání nová, jiná, originální a snadno uchopitelná i pro krumlovské otáčivé hlediště, které má sice svou vlastní doménu otacivehlediste.cz, ale je nedílnou součástí Jihočeského divadla. I pro známé „Otáčko“ se našlo místo v menu, které je jakýmsi rozcestníkem uměleckých souborů. 

Designem Martin Hrabánek, kódem Lewest

Zcela zásadní roli v tomto projektu hrál budějcký designér Martin Hrabánek. Člověk, který do projektů vnáší emoce, má neuvěřitelný přehled v nových trendech a dokáže přijít s hlubokou myšlenkou i tam, kde by ji čekal málokdo. Každý detail i ten nejmenší prvek má svůj důvod. Nová podoba stránek tato slova jen potvrzuje. Martin svou úlohu v projektu splnil více než dokonale.

Stejně jako Martin, i my v Lewestu jsme museli uchopit projekt trochu jinak. Jak už je naznačeno v úvodu, cílem bylo vytvořit přehlednou stránku, kde divák rychle a pohodlně najde program divadla, přečte si potřebné informace ke hře, snadno si zjistí dnešní obsazení a hlavně si jednoduše zakoupí vstupenku na vybrané představení. Celý proces hledání musí být jen na pár kliknutí, přitom je nutné zachovat nastavené dekorum. 

Za oponou divadla

S hrdostí můžeme konstatovat, že my i klient jsme více než spokojeni. Martin Hrabánek odvedl fantastickou práci, naši programátoři se opravdu vytáhli a společně jsme dokázali najít cestu, po které může Jihočeské divadlo kráčet ještě mnoho a mnoho dalších let. 

Dokázali jsme do webu vmísit mnoho zajímavých technologických řešení, která výrazně usnadní plánované úpravy a vylepšení, na které teprve přijde řada. Budoucí plán je již jasně stanoven a my jsme na něj pochopitelně připraveni. Jen nastíníme, že jde například o plán divadla ještě více propojit svého diváka s interaktivním obsahem divadla.

Případová studie